Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Хрвоје Зовко: ‘Мој отказ на ХРТ-у био је незаконит. У року од 8 дана морају ме вратити на посао‘
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

26. 08. 2020.

Извор: Jutarnji.hr

Хрвоје Зовко: ‘Мој отказ на ХРТ-у био је незаконит. У року од 8 дана морају ме вратити на посао‘

На Фејсбуку је поручио да га морају вратити на радно мјесто уредника-координатора те платити припадајуће трошкове са каматом

Предсједник ХНД-а Хрвоје Зовко на Фејсбуку је објавио да је добио пресуду Жупанијског суда у Ријеци, који је одбио жалбу ХРТ-а и потврдио да је његов отказ на ХРТ-у био, како је написао, незаконит.

- ХРТ ме у року од осам дана мора вратити на радно мјесто уредника-координатора те платити припадајуће трошкове са затезном каматом. Двије године говорим како је отказ био незаконит, а пријава уреднице ИМС-а Катарине Перише Чакарун против мене неистинита. Покушали су ме облатити, дискредитирати на најгори могући начин, но знао сам што је истина те да никад не бих прихватио ништа осим истине, поручио је Хрвоје Зовко.

У наставку објаве захвалио се многима који су били уз њега, ХНД-у, Синдикату новинара Хрватске, ХРТ-овцима, хвала Еуропској федерацији новинара (ЕФЈ), OSCE-у, бројним међународним организацијама, одвјетници Вањи Јурић обитељи, пријетељима и многим другима.

- Цијело вријеме сам био увјерен у побједу, а уз Вању, био сам сигуран тисућу посто. Вања, најбоља си. Нисам добио Оскара, али се осјећам супер! Борба се наставља. Нема предаје!, поручио је Зовко.

Подсјетимо, Зовко је добио изванредни отказ због, како се наводи у образложењу, особито тешких повреда обвеза из радног односа те увреда и пријетњи уредници Информативно-медијског сервиса ХТВ-а (ИМС) Катарини Периши Чакарун.

Како је тада ХРТ навео у приопћењу, разлог за изванредни прекид радног односа је тешка повреда Опћих правила о раду и понашању која се састојала од низа упућених увреда, недоличног понашања, крајње непримјерених и непрофесионалних изјава, изван граница онога што се сматра колегијалном и пристојном комуникацијом. Испад се догодио у службеним просторијама ХРТ-а тијеком радног времена.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси