Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  УНЦГ: Руководство РТЦГ-а да се не свети новинарима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

11. 10. 2020.

Извор: УНЦГ

УНЦГ: Руководство РТЦГ-а да се не свети новинарима

Удружење новинара Црне Горе упозорава руководсто РТЦГ-а да се не свете и избацују из канцеларија новинаре који им нијесу по вољи.

Превише је за јавни сервис да само за пар дана пуне новинске стубце отказима и кажњавањем непослушних новинара. Јуче је то био Бојан Терзић, данас је Зоран Лековић, а биће тога и још. Уредништво РТЦГ ваљало би да се позабави катастрофално ниским ауторитетом јавног сервиса међу грађанима и да им то буде мјерило за избор нових или смјену старих новинара. Овако они и даље настављају праксу обрачуна са непослушним новинарима и нарушавају њихова основна људска и професионална права. Удружење новинара оштро осуђује такву праксу.

Удружење новинара Црне Горе сматра да је пред РТЦГ-ом озбиљна реформа и да она у тој кући неће ићи лако. Уколико се кажањавају новинари због размишљања на друштвеним мрежама онда можемо да претпоставимо ко су људи који управљају деценијама том кућом. Упозоравамо их да престану са идеолошким чисткама и да вријеме које им је преостало употријебе за колико-толико поправљање катасрофалог стања у тој кући.

Удружење новинара осуђује овакве начине кжњавања новинара и очекујемо да у наредном периоду тога више не буде. 

Удружење новинара Црне Горе

Предсједник Тихомир Бурзановић

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси