Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Генерални директор РТЦГ Божидар Шундић поднео оставку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

06. 08. 2021.

Аутор: Бета Извор: Н1

Генерални директор РТЦГ Божидар Шундић поднео оставку

Генерални директор Радио-телевизије Црне Горе (РТЦГ) Божидар Шундић отказао је Уговор о раду на месту првог човека Националног јавног сервиса.

Шундић за пар дана пуни 66 година и по закону одлази у пензију. Због тога је одложен избор новог директора јавног сервиса за 9. август.

 

Шундић је навео да одлази с поносом након три године проведене на челу најважније медијске куће у држави.

„Мој тим и ја, као и сви професионалци у Националном јавном сервису, протеклих година, трпели смо нападе и притиске са свих страна. Хваљени и оспоравани, кудјени и наградјивани трудили смо се да у свим ситуацијама останемо исти, доследни себи и принципима слободног и непристрасног новинарства и објективног информисања. Да смо успели доказују рејтинг РТЦГ и рекордна гледаност и слушаност“, навео је он.

Избор новог генералног директора прате бројне контроверзе које се односе на услове које треба да испуни кандидат.

Нови Савет РТЦГ који је изабран у јуну формирао је Комисију која је оцењивала валидност документације.

Комисија, која је први пут формирана, састављена је од представника Савета и правне службе и оценила је да четири кандидата испуњавају услове.

Са друге стране, правна служба РТЦГ се, међутим, оградила и саопштила да тројица кандидата – бивши извршни директор Грађанске алијансе Борис Раонић, бивши заменик главног и одговорног уредника листа Дан Никола Марковић и директор РТВ Никшић Милутин Стијеповић не задовољавају услове конкурса, односно да немају потребно радно искуство од десет година у степену тражене стручне спреме, што је предвиђено Законом о раду.

Раонић и Марковић, према писању медија, имају највише шанси да буду изабрани за новог директора.

Европска унија је саопштила да очекује да Савет РТЦГ спроведе процедуру избора новог генералног директора Јавног сервиса у складу са важећим законодавством.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси