Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  ЦГ Савет: РЕМ да покрене процедуру, ТВ Хепи и Пинк подстичу мржњу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

16. 09. 2021.

Аутор: ФоНет Извор: Н1

ЦГ Савет: РЕМ да покрене процедуру, ТВ Хепи и Пинк подстичу мржњу

Савет Агенције за електронске медије затражио је од Регулаторног тела за електронске медије у Србији да покрене процедуру за утврђивање одговорности емитера телевизијских програма ТВ Хепи, Пинк М, Пинк Плус и Пинк са седиштем у Србији, због кршења стандарда из Конвенције о прекограничној телевизији и Директиве о АВМ услугама и предузме мере.

Како је пренела РТЦГ, процедура се покреће јер је Савет Агенције уочио да ти емитери недвосмислено и у континуитету емитују садржаје који подстичу мржњу, нетрпељивост и дискриминацију према припадницима црногорске националности.

„Учесталим емитовањем (посебно уоченим у периоду август – септембар), у оквиру садржаја различитих форми и жанрова, користи се погрдно, увредљиво или узнемиравајуће изражавање које подстиче интензивне негативне емоције, исказивање непријатељства или жељу за дискриминацијом, као и омаловажавање или обезвређивање припадника црногорске националности, негирањем њиховог националног идентитета и посебности“, наводи се у саопштењу.

Из Савета Агенције додају да су уважавајући да се ради о питању од јавног интереса, односно кршењу стандарда прописаних наведеним међународним документима, позвали Регулаторно тело за електронске медије у Србији да, у оквиру својих надлежности, предузме неопходне радње у циљу њиховог отклањања у року од 15 дана.

Уколико се и након истека тог рока настави кршење стандарда, из Савета Агенције наводе да ће предузети мере ограничавања реемитовања спорних програма на територији Црне Горе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси