Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  СЈ: Албански репортер Ледио Гуни физички нападнут у Тирани
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

13. 10. 2021.

Аутор: Safejournalists Network Извор: НУНС

СЈ: Албански репортер Ледио Гуни физички нападнут у Тирани

Новинар Факс Њуза Ледио Гуни физички је нападнут у Тирани 11. октобра док је извештавао о свађи између наставника и породица деце у бару поред средње школе „Кајупи“.

Новинар је послат је на терен да уживо извештава са догађаја, али док је снимао камером из аутомобила свог медијског канала, једна особа га је физички напала бацивши столицу. Наставио је са наношењем штете Гунију иако је он константно понављао да је новинар.

Полиција и други појединци који су били присутни нису интервенисали док се ова ситуација догађала.

Директор информативе Факс Њуз медија, Нертила Спири истакао је да су посебно забринути због чињенице да полиција није реаговала како би пружила заштиту медијском репортеру, а напад на  Гунија није ни споменут у званичном саопштењу полиције о сукобу који се догодио у Тирани.

Блерјана Бино, истраживачица мреже SafeJournalists у Албанији, каже да се “насиље над новинарима и медијским радницима не може се и не сме се толерисати узимајући у обзир ограничене ефикасне превентивне мере за заштиту новинара и ограничене истраге”.

“Такође, потребна нам је јасна порука подршке и солидарности која ће бити упућена медијским професионалцима ”, рекла је она.

Мрежа SafeJournalists, која представља више од 8.200 медијских професионалаца на Западном Балкану, изражава солидарност са својим албанским колегама и осуђује овај брутални напад на новинара Ледија Гунија. Молимо органе за спровођење закона да испитају овај случај на одговарајуц́и начин и обавесте јавност о резултатима истраге.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси