Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Полиција трага за организаторима протеста у Загребу и нападачима на новинара РТЛ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

22. 11. 2021.

Аутор: ФоНет, Хина Извор: Н1

Полиција трага за организаторима протеста у Загребу и нападачима на новинара РТЛ

Загребачка полиција интензивно трага за организаторима јучерашњег непријављеног протеста против ковид потврда у Загребу и за особама које су напале новинара РТЛ Горана Латковића који је извештавао са тог скупа, објавила је агенција Хина.

„У току су интензивне мере с циљем да се потенцијални организатор или више њих, на неки начин криминалистички обради и да се подигне оптужни предлог“, изјавио је новинарима начелник Сектора полиције Полицијске управе загребачке Давор Посиловић.

Он је оценио да је јучерашњи протест против ковид потврда прошао у “безбедносно задовољавајућим условима“, али истиче да је прекршен Закон о јавном окупљању, јер скуп није био пријављен.

Посиловић је указао да протесту није било редара, у мањем делу током скупа су коришћена пиротехничка средства, а прекршена је и Одлука о ограничавању јавних окупљања.

Он је потврдио да је полиција примила кривичну пријаву због вербалног и физичког напада на новинара РТЛ Горана Латковића и да ће прегледати своје снимке догађаја, као и снимке камера Града Загреба и разговарати са очевицима.

Посиловић је нагласио да је полиција у сталном контакту с Хрватским новинарским друштвом и другим струковним удружењима и позвао грађане да се јаве ако имају информације о нападу на новинара или другим евентуалним нападима.

Он је потврдио да су учесници протеста на Тргу бана Јелачића запалили заставу Хрватске демократске заједнице (ХДЗ), наводећи да је то „документовано фотографијом и видеом“, а истрага је у току.

Председник Хрватског новинарског друштва Хрвоје Зовко изјавио је за Н1 да се нада да ће након јучерашњих напада, држава почети да примењује одредбе закона по којима би нападачи на особе које обављају посао у јавној служби, добиле максималне казне од пет година затвора.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси