Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Полицајац и још један човек ухапшени због рањавања новинарке у Црној Гори
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

17. 12. 2021.

Аутор: Н1 Извор: Н1

Полицајац и још један човек ухапшени због рањавања новинарке у Црној Гори

Припадник Управе полиције (УП) Црне Горе Дарко Лаловић и Никшићанин Бранислав Караџић ухапшени су због сумње да су део криминалне групе која је организовала рањавање новинарке Оливере Лакић

Дневни лист Вијести наводи да су они повезани са кавачком криминалном групом.

Лаловић је, како наводи лист, био распоређен у Сектору за обезбедјење личности и објеката и задужен за безбедност бивше председнице Врховног суда Весне Меденице.

Главни специјални тужилац Миливоје Катнић казао је данас да се никоме, па ни полицајцу који је ухапшен због сумње да је учествовао у рањавању новинарке Оливере Лакић, не треба стављати на терет ништа док се не докаже.

„Је ли он био члан неке криминалне групе и имао друге задатке према Оливери Лакић, то ћемо утврдити“, казао је Катнић на конференцији „Национални дијалог о отпорности на организовани криминал у Црној Гори“.

Новинарка Лакић је рањена 8. маја 2018. испред зграде у којој живи у Подгорици.

Специјално тужилаштво Црне Горе ухапсило је у децембру 2020. Веселина Бубању и Луку Булатовића које сумњичи за планирање убиства новинарке Оливере Лакић.

Како је тада саопштио заменик Специјалног тужиоца Саша Чадјеновић иста група којој припадају њих двојица је осумњичена за покушај убиства новинарке Лакић и 2018. године када је она рањена у ногу из ватреног оружја.

Он је саопштио да је мотив био „спречавање новинарке да истражује криминалне организације на територији Црне Горе и њихове везе са криминалним групама из региона“.

Током последњих десет година новинарка Оливера Лакић је доживела; два физичка напада, од којих је један почињен ватреним оружјем, као и велики број претњи упућених њој и њеној породици. Лакић је истраживала повезаност организованих криминалних група са припадницима јавне и тајне полиције.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси