Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Youtube угасио налог бањалучком АТВ-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

17. 01. 2022.

Аутор: Снежана Митровић Извор: Н1 БиХ

Youtube угасио налог бањалучком АТВ-у

Након што је америчко министарство финансија допунило OFAC-ову листу санкционисаних појединаца и правних субјеката из БиХ, прве реперкусије. Алтернативној телевизији из Бањалуке YouTube је угасио налог.

То су нам потврдили и из ове медијске куће, а како су рекли све су примијетили прије који дан случајно. Када покушате да видите неку видео вијест са Атв канала, укаже се порука:

“Овај налог је угашен због кршења смјерница YouTube заједнице”.

Раније је позната новинарка и уредница ове медијске куће Милијана Кос коментарисала америчке санкције, те истакла да је по сриједи недопустив притисак на медије:

“Они који су нам увели санкције треба да нам одговоре шта смо то урадили да се нађемо под њихвим санкцијама. Да би нешто тако тврдили, треба да имају доказе. Они немају доказе. По мени је то типичан притисак на медије и покушај цензуре. Не знам гдје су нашли упориште за те тврдње. Када је у питању господин Додик, нама се спочитава да је он нешто урадио. Ми смо то након санкција одбацили и рекли шта мислимо”, каже Кос.

Додала је да увијек има подршке колега, а да о Члану Предсједништва БиХ Милораду Додику извјештавају као о институцији, бас као и у случају друга два члана Предсједништва БиХ.

Предсједник Скупштине Удружења новинара Републике Српске Бранимир Ђуричић каже да је принципијелно против санкција колегама, те да у случају санкција АТВ-у не види ниједан доказ на основу којег би америчка администрација могла да их оправда.

Предсједник Клуба новинара Бањалука, који дјелује у оквиру Удружења БХ новинари, Синиша Вукелић каже да америчке санкције АТВ-у нису јасно образложене, нити су за такву мјеру предочени докази:

“Ако било који медиј крши законе, постоје начини да се санкционишу унутар система“, рекао је Вукелић.

Бизнисмен Слободан Станковић, је крајем 2017.године, за 56 одсто удјела у АТВ-у исплатио је око четири милиона КМ. Медиј, који је од оснивања имао ореол независног ТВ-а, преко ноћи је почео да се повезује са породицом Додик и тајкунима блиским Додиковима.

Компанија „Prointer ITSS“, која се повезује са Игором Додиком, сином Милорада Додика, накнадно је, преузела у потпуности власништво над АТВ-ом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси