Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  УНЦГ: “Воли” откупио тираже дневне штампе, све за паре, паре ни за што!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

28. 01. 2022.

Аутор: УНЦГ Извор: УНЦГ

УНЦГ: “Воли” откупио тираже дневне штампе, све за паре, паре ни за што!

„Сва јутрошња дневна штампа („Дан“, „Вијести“ и „Побједа“) осванули су у руху Драгана Бокана, односни компаније “Воли“. Бокан је откупио цјелокупан тираж поменуте штампе, да би их искористио за рекламу своје фирме и одбране од напада да шверцује кокаин, наведено је у саопштењу Удружења новинара Црне Горе.

„Нико није, наравном потив маркетинга и то посебно у овом тешком времену за штампане медије, али на овакав начин користити дневну штампу за рекламу својих ставова, превазилази границе доброг укуса.

Да ли су то политички и остали моћници одлучили да третирају штампу и новинарство као парадајз и паприке, откупљују како им је воља и претварају критичку свијест у употребну вриједност. Да ли је могуће да се данас све може купити и да све има цијену, па и новинари или боље рећи власници штампаних медија.

Питамо се да ли је маркетинг постао толико моћан да може да ућутка новинаре и сваку критичну ријеч о ономе што ових дана гледамо у Црној Гори. Уколико и остали крену путем Бокана у Црној Гори више неће бити ни штампе, нити новинарства, све ће бити претворено у сирову пропаганду људи којима је једини пословни успјех што су се налазили у близини бившег режима. Новинарство силовито јури у црногорске политичке и информативне црне рупе.

Оне гутају све, па и очигледне доказе ко и како шверцује кокакин у Црној Гори. Нека нам је са срећом нови новинарски кодекс – Све за паре, паре ни за што“, наведено је у саопштењу УНЦГ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси