Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Удружење новинара Црне Горе: Осуђујемо притиске на Радио Јадран
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

07. 02. 2022.

Аутор: Удружење новинара Црне Горе Извор: Удружење новинара Црне Горе

Удружење новинара Црне Горе: Осуђујемо притиске на Радио Јадран

Удружење новинара Црне Горе осуђује антидемократске притиске на рад Радио Јадрана из Херцег Новог

Упознати смо са недоличним порукама тамошњег инспектора Управе за инспекцијске послове  правној служби Радио Јадрана и сматрамо недопустивим да се на такав начин утиче и дисциплинује рад тог медија.

Рад медија је јаван, јавне су и њихове финансије и нема потреба да се приватним каналима, у овом случају смс порукама, саопштавају било каква упозорења, а у случају Радио Јадрана чак и пријетње шта ће се десити уколико не буду слушали. Такви примјери изазивају сумњу да неко жели да рад тог медија ванмедијским средствима усмјери у неком пожељном правцу.

Утицаји на медије, па и овај којем је изложен Радио Јадран, били су пракса бившег система и надали смо се да је након његове смјене и та пракса за нама. Као и другим областима живота, увјерили смо се да су праксе старог система преживјеле и да се користе и данас, а што свједочи све што се дешава са Радио Јадраном.

Упозоравамо надлежне службе у Херцег Новом да свој рад ускладе са нормама из медијске, али и нормама из своје области, и свој посао раде у складу са законом. Уколико се не престане са ванмедијским притисцима на Радио Јадран, УНЦГ сматра да рад овог медија некоме у Херцег Новом није по вољи и да на овакав начин жели да утиче на његову уређивачку политику.

Са своје стране, УНЦГ ће предузети све што има на располагању да сачува независност и слободу медија, у овом случају Радио Јадрана.

За УНЦГ

Тихомир Бурзановић, предсједник

Иван Милошевић, генерални секретар

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси