Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  ДОРХ подигао оптужницу против ХДЗ-овца због пријетњи новинару
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

05. 07. 2022.

Аутор: Dalmatinskiportal.hr Извор: Dalmatinskiportal.hr

ДОРХ подигао оптужницу против ХДЗ-овца због пријетњи новинару

За бившег саборског заступника ХДЗ-а траже увјетну казну

Опћинско државно одвјетништво у Сплиту подигло је оптужницу за пријетњу против бившег саборског заступника ХДЗ-а и дугогодишњег начелника Опћине Сегет Винка Зулима. Ради се о квалифицираном облику пријетње новинару Слободне Далмације Винку Вуковићу у свези обављања његовог посла. За исто дјело оптужен је и Бојан Ивошевић, замјеник Ивице Пуљка, а и предложена санкција је идентична, годину дана затвора увјетно с роком кушње од три године.

ДОРХ је у петак објавио обавијест о подигнутој оптужници без навођења идентитета. Наводе да се основано сумња како је Зулим, тијеком телефонског разговора 20. сијечња, револтиран питањем о запошљавању његовог сина у Опћини, повишеним тоновима Вуковићу најприје упутио увреде, а потом и озбиљну пријетњу што је код новинара изазвало осјећај узнемирености и страха за њега и његову обитељ.

Вуковић је назвао Зулима да га упита је ли М. З. за којег се наводи да је запослен у Опћини, његов син. На то је Зулим плануо и рекао Вуковићу да зна тко је и гдје живи те да има двије цурице. Вријеђао га је називима ђубре четничко, смеће удбашко. Споменуо је и могућност доласка на Вуковићеву адресу становања, на што га је новинар питао што би направио да дође. Зулим му је казао да би га пољубио у чело, наводи се у оптужници.

Зулим је испитан у Државном одвјетништву те је негирао пријетњу. Каже да је дјецу спомињао у контексту тога да се његов син остави на миру. Тврди да га је Вуковић вријеђао да је криминалац и лопов те да га је опсовао. Казао је и како је хтио на крају све окренути на шалу и да се био спреман састати с Вуковићем загрлити га и пољубити.

Контактирали смо и новинара Вуковића.

'Неугодно сам изненађен што сам о оптужници дознао од новинара, а не Државног одвјетништва, но драго ми је што је пет и пол мјесеци након пријаве направљен помак и дигнута оптужница, понајприје због моје обитељи и свих новинара који поштено обављају свој посао и трпе пријетње и увреде од разних Зулима', казао нам је Вуковић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси