Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Претио ћерки новинара: Тивћанину прекршајна пријава због речи упућених на друштвеним мрежама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

12. 12. 2022.

Аутор: Б. Дабић Извор: Новости.рс

Претио ћерки новинара: Тивћанину прекршајна пријава због речи упућених на друштвеним мрежама

Због претњи упућених кћерки новинара Вијести Синише Луковића прекршајно ће одговарати Матија Луковић из Тивта.

Он је на Инстаграму, вређао М. Л. и њеног оца, уз претње „неће још дуго писати“, а потом јој је и послао фотографију избегличке колоне Срба из Крајине после операције „Олуја“ коју је хрватска војска извела августа 1995. године.

Новинар Вијести на свом Фејсбук профилу објавио је да су му кћерки претили и да је вређана због њега и његовог рада.

- До сада сам због мог новинарског ангажмана и јавног рада, био вређан, нападан, прећено ми је, чак су неки покушавали и физички да се са мном обрачунају - написао је Луковић и навео да ништа од свега тога, упркос пријавама полицији и другим институцијама система није резултирало неком озбиљнијом санкцијом према виновницима тих инцидената.

Порукама које је Матија Луковић послао суграђанки са којом се познаје још од основне школе су и да јој је тата, Синиша Луковић "издајица", "стари Србин", "Да су продали веру за вечеру“… Претходно, питао је зар нису Хрвати, а онда јој поручио и да се пише као њен тата – Србин.

- Неће ти тата још дуго писати тако - запретио јој је, а онда почео и са увредама и псовкама.

Након што га је питала зашто њен отаце неће дуго писати, одговорио је

– Зато што сам ја тако рекао. Лично ја. Имате ли неки проблем? - и послао јој фотографију избегличке колоне Срба након операције „Олуја“.

Ћерка Синише Луковића  је, тиватској полицији пријавила претње, а они су о догађају обавестили Основно државно тужилаштво у Котору. Из Управе полиције речено да је ОДТ Котор њихове службенике упутило да пријаву проследе Вишем државном тужилаштву у Подгорици. Више државно тужилаштво оценило је да "нема елемената кривичног дела за које се гоњење предузима по службеној дужности и предмет вратило полицији."

- Пријављени М.Л. саслушан је у просторијама ОБ Тиват, након чега су списи прослеђени  у ОБ Цетиње, како би против њега поднели прекршајну пријаву јер се он у тренутку када је послао поруке оштећеној налазио на територији Пријестонице, тачније на Његушима - речено  из Управе полиције.

Новинар Синише Луковића годинама се бави истраживачким новинарством, истраживањем свих друштвених аномалија. Луковић је запамћен и по ставу "Хрвати у Црној Гори ни на који начин нису угрожени".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси