Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Ђуровић: Црногорски новинари раде у изузетно тешким условима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

23. 01. 2023.

Аутор: ДАН Извор: ДАН

Ђуровић: Црногорски новинари раде у изузетно тешким условима

Предсједница Скупштине Црне Горе Данијела Ђуровић упутила је честитку поводом 23. јануара, Дана новинара Црне Горе.

- У име Скупштине Црне Горе и у своје лично име, свим посленицима јавне ријечи честитам 23. јануар, Дан новинара Црне Горе, уз увјерење да ће слобода медија и унапређење стандарда новинара, те услова њиховог рада и статуса у друштву, ускоро постати наша свакодневица. 

Црногорски новинари, нажалост, данас раде у изузетно тешким условима, на које пресудно утичу друштвено-политичке прилике у земљи и региону. 

Као свеприсутан фактор који обавјештава јавност о свим дешавањима, едукује и указује на проблеме, те креира мишљење грађана, медији морају бити свјесни своје снаге и улоге коју имају у држави која још увијек свакодневно пролази тестове демократске зрелости- навела је Ђуровић.

Поручује: "Објективно, професионално и независно новинарство је потреба и основни стандард сваког демократског друштва, а новинари чији је темељни принцип правовремено и непристрасно информисање јавности су кључни за стварање амбијента у коме ће грађани моћи да сазнају истину о друштвено-политичкој ситуацији у којој живимо". 

- Дан новинара Црне Горе је добра прилика да укажемо на неопходност расвјетљавања напада на живот, тијело или имовину новинара, а посебно убиства главног уредника “Дан”-а Душка Јовановића, без чијег разрјешења и проналажења свих починилаца и налогодаваца овог чина, наша држава не може постати истинско демократско друштво. Ту су и други, и даље неријешени напади на новинаре, као што су покушај убиства Оливере Лакић и Туфика Софтића, као и свакодневни притисци и застрашивања кроз које пролазе посебно истраживачки новинари.

Медијски посленици апсолутно заслужују бољи положај и већи углед у друштву и, у том смислу, морају имати константну и недвосмислену подршку надлежних државних органа. 

Уз жељу да 2023. година црногорским новинарима донесе пуно професионалног успјеха и боље услове рада, још једном свим медијским посленицима честитам Дан новинара Црне Горе- навела је Ђуровић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси