Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  УНЦГ: Осуђујемо однос директора и уредника “Срне” према дописнику из Црне Горе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

11. 05. 2023.

Аутор: УНЦГ Извор: УНЦГ

УНЦГ: Осуђујемо однос директора и уредника “Срне” према дописнику из Црне Горе

Удружење новинара Црне Горе (УНЦГ), које баштини историју новинарства у Црној Гори преко 152 године , најоштрије осуђује непрофесионалне страндарде директора новинске агенције СРНА Татјане Парађине и главне уреднице Дуње Пашалић због непрофесионалног, неетичког и нељудског односа према свом дописнику из Подгорице Тихомиру Бурзановићу.

“Имати пуна уста о новинарству у новинарског професији, а не обавијестити свог дописника , други пут у последњих годину дана, о доласку предсједника Републике Српске у Црну Гору Милорада Додика је грубо кршење новинарског и моралног кодекса новинарства и свега осталог шта уз то иде”, саопштило је Удружење новинара Црне Горе (УНЦГ).

У саопштењу директору и уредници Агенције СРНА се наводи да је ово други пут у последњих годину дана да се дешавају тешки прекршаји када је ријеч о новинарској етици, али и пословању и правилницима рада у свакој новинарској кући у свијету.

Удружење новинара Црне Горе подсјећа да се исто десило и приликом сусрета предсједника Додика и митрополија Јоаникија у манастиру Ждребаоник, када је директорица СРНЕ Танја Парађина послала дописника Срне из Требиња да прати тај догађај.

Дописник СРНЕ из Подгорице Тихомир Бурзановић је угледан и поштован колега у Црној Гори, како од политичара, тако и од колега новинара свих медија, па је због тог угледа и реномеа изабран 2020.године за предсједника Удружења новинара.

За 30 година рада у Подгорици и Црној Гори, није имао нити једну мрљу у својој богатој каријери и писању осам књига о страдању Срба у рату у БиХ 1992 – 1995.

“Удружење новинара тражи да се о овом инциденту обавијести Дисциплинска комисија Агенције СРНА, Надзорни одбор, предсједник Скупштине акционара СРНЕ, као и предсједним Републике Српске Милорад Додик”, наводи се у саопштењу УНЦГ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси