Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Нове пријетње новинаркама М портала, Градске телевизије, РТЦГ, новинарима и адвокатима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

15. 12. 2023.

Извор: М портал

Нове пријетње новинаркама М портала, Градске телевизије, РТЦГ, новинарима и адвокатима

Редакција М портала је константно изложена пријетњама од почетка рада. Свака од њих је стигла непосредно након што су нас функционери бивше власти, предвођени бившим премијером Дританом Абазовићем и бившим министром унутрашњих послова Филипом Аџићем, таргетирали као наводне припаднике, па чак и вође, једног криминалног клана или нас доводили у везу са сумњивим пословима, заједно са колегама из Побједе, Градске телевизије, Е телевизије, Антене М, Портала Аналитика, портала ЦДМ...

Свега неколико сати након што је бивши министар унутрашњих послова Филип Аџић у Скупштини Црне Горе таргетирао М портал и Побједу као медије који наводно утичу на избор директора Управе полиције Црне Горе, на мејл адресу уреднице М портала Данице Николић стигла је нова пријетња, ни мање ни више него – силовањем ње и њених колегиница са Градске телевизије Тамаре Никчевић, Бојане Дабовић, Мирке Девић и РТЦГ Славице Крушчић Васовић, а поменути су и главни и одговорни уредник Антене М Дарко Шуковић и адвокат Зоран Пиперовић.

Николић је и овај мејл са пријетњама пријавила Основном државном тужилаштву у Подгорици, које од 10. септембра 2022. године води истрагу о пријетњама убиством које су јој упућене са исте мејл адресе.

„Обавјештавам Вас да је у Основном државном тужилаштву у Подгорици овим поводом формиран предмет због кривичног дјела угрожавање сигурности. Предмет се налази у фази извиђаја. Због заштите интереса поступка, не можемо дати више информација“, одговорио је јутрос руководилац Основног државног тужилаштва у Подгорици Душко Милановић, одговарајући на питање М портала у којој је фази истрага која се води од 10. септембра 2022. због пријетњи смрћу упућених уредници М портала.

Редакција М портала је константно изложена пријетњама од почетка рада. Свака од њих је стигла непосредно након што су нас функционери бивше власти, предвођени бившим премијером Дританом Абазовићем и бившим министром унутрашњих послова Филипом Аџићем, таргетирали као наводне припаднике, па чак и вође, једног криминалног клана или нас доводили у везу са сумњивим пословима, заједно са колегама из Побједе, Градске телевизије, Е телевизије, Антене М, Портала Аналитика, портала ЦДМ…

Због тога сматрамо да је ријеч искључиво о политички мотивисаним нападима, чија је намјера застрашити новинарке и новинаре црногорских медија и спријечити их да у нормалним условима обављају своје послове.

С обзиром на то да већ 16 мјесеци ОДТ извиђа ко упућује пријетње нашој редакцији, упркос томе што је полиција релативно брзо обавила свој посао и прикупила довољно информација, М портал ће затражити састанак са надлежнима из полиције, тужилаштва и извршне власти, чија је обавеза да новинарима обезбиједе нормалне услове за рад. Као и у ранијим случајевима, о новим пријетњама обавијестићемо међународне организације и амбасаде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси