Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Станковић: Казнити објављивање претњи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

16. 01. 2018.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Станковић: Казнити објављивање претњи

Новинар ХРТ Александар Станковић, аутор веома гледане емисије "Недјељом у два" предложио је да држава кажњава медије који испод текстова, у коментарима, објављују претње.

Станковић је на Фејсбук страници "Недјељом у два" да му се јавило пуно људи, а међу њима и неки посланици, који подржавају иницијативу да се такав предлог закона стави у саборску процедуру, преноси index.hr.

"А, кад говоримо о медијима, не само о Фејсбуку, држава може и мора санкционисати медије који дозвољавају и подстичу иживљавање на другима. Портале који у коментарима преносе претње треба санкционисати. Лаж је да држава ту не може ништа", рекао је Станковић.

"Наравно да може. Не може једино ако јој одговара да се сви међусобно мрзимо да не бисмо видели лоповлук и корупцију. И ево предлога, кад се прети, кад се хушка и кад се драстично вређају људи, забраните, рецимо, на месец дана коментаре испод текстова. Све. Ако се то опет понови, казна за издавача сто хиљада куна", рекао је Станковић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси