Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Садиковић: Бомба на кућу одговор на професионални рад новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

04. 04. 2018.

Извор: Бета

Садиковић: Бомба на кућу одговор на професионални рад новинара

Новинар црногорске Телевизије "Вијести" Сеад Садиковић изјавио је данас да је у недељу касно увече испред његове куће у Бијелом Пољу подметнута експлозивна направа због његовог професионалног рада, што је данас потврдила и полиција.

Садиковић је направио репортажу о приватном музеју Хусније Пепића, која је имала велику гледаност на интернету, али су Садиковића почели да прозивају као "непријатеља Бошњака" јер их је наводно у тој репортажи понизио и увредио.

"Испоставило се да сам мета, и то због баналности, око приче о музеју у Рожајама", рекао је Садиковић, преносе подгорички медији.

"Понављам што сам већ казао: Ради се о режији и хушкању људи на мене. Пријавио сам те претње крајем прошле године полицији, и то једног Рожајца из владајуће структруре, и неке бројеве из иностранства. Нису ме ни позвали из тужилаштва", казао је Садиковић.

По његовим речима, потом је добијао нове претње, и нове провокације.

"Након тих нових провокација и директних претњи, успевам да дођем до тужилаштва у фебруару ове године. Тада се вербалним нападачима придружује и власник куће музеја о којој сам причу правио с набољим намерама", казао је Садиковић.

Потпредседник Владе Милутин Симовић казао је да сваки напад на новинара, представља додатну опомену за све надлежне институције, али и да не сме бити злоупотребљен.

Експлозија ручне бомбе, највероватније "кашикаре", оштетила је аутомобил који не припада Садиковићу, већ Бјелопољцу с пребивалиштем у Аустрији који се тим "рент-а-кар" возилом београдских регистрација довезао од Београда до Бијелог Поља.

Рожајци Илхан и Хилмо Пепић ухапшени су јуче поподне због сумње да су касно прексиноћ бацили бомбу у центру Бијелог Поља, испред куће Садиковића, и државни тужилац данас их је данас задржао до 72 сата.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси