Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Хрвоје Зовко нови је предсједник ХНД-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

04. 07. 2018.

Извор: ХНД

Хрвоје Зовко нови је предсједник ХНД-а

Нови предсједник ХНД-а је Хрвоје Зовко, одлучила је Скупштина Хрватског новинарског друштва на изванредном изборном засједању у Новинарском дому.

Кандидат Хрвоје Зовко у тајном гласовању добио је 47 гласова, кандидаткиња Бранка Старчевић 13 гласова, а кандидат Антон Филић 10 гласова.

На 60. изванредној Скупштини је било назочно 75 делегата, гласању је приступило свих 75. Неважећих листића било је 5.

''Финанцијска и кадровска стабилизација ХНД-а бит ће ми главни задатак у надолазећем раздобљу'', истакнуо је Зовко представљајући свој програм. Нагласио је да је дошло вријеме да се ХНД престане бавити самим собом те да планира интензивирати рад на привлачењу новинара млађе генерације. Такођер најавио је да ће подржати даљњу афирмацију непрофитних медија који су се, како је истакнуо, показали као озбиљан и важан дио медијске сцене у Хрватској.

Осим тога, најавио је да ће се као новинар и уредник ХРТ-а залагати за бољу и транспарентнију јавну радиотелевизију те да ће водити проактивну политику према мјеродавним министарствима и агенцијама те како ће журно тражити састанак с ресорном министрицом Нином Обуљен Коржинек на тему стања у медијима и медијског законодавства.

Хрвоје Зовко ради као новинар од 1995., а на ХРТ-је од 1998. У двадесет година рада на јавној радиотелевизији био је, између осталога, дописник ХРТ-а из Србије, извјеститељ из Афганистана, уредник на деску и у редакцији унутарње политике, а тренутно је извршни уредник програма ХРТ4. Члан је ХНД-а од 1997., предсједник је Збора истраживачких новинара те члан Извршног и Средишњег одбора ХНД-а.

Зовко је изабран за новог предсједника ХНД-а на изванредној скупштини Хрватског новинарског друштва сазваној након што је бивши предсједник Саша Лековић почетком свибња поднио оставку.

Програм и животопис новог предсједника можете пронаћи овдје.

Скупштина ХНД-а примила је на знање извјештај о раду потпредсједника друштва Дениса Ромца.  

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси