Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Уредник News Bar-а: ‘Одмах сам се упутио у полицију. Страх ме за моје ближње’
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

20. 08. 2018.

Аутор: Петра Пливелић Извор: Јутарњи лист

Уредник News Bar-а: ‘Одмах сам се упутио у полицију. Страх ме за моје ближње’

Сатиричар, дипломирани новинар и уредник сатиричне емисије “News Bar Prime Time”, 33-годишњи Домагој Зовак добио је пријетње смрћу путем Фејсбука које је, каже, без размишљања пријавио полицији.

– Одмах сам се упутио у полицију, нарочито због слања трасе аутобусне линије којом се крећем. За себе се не бојим, но страх ме за моје ближње – рекао нам је Зовак, а полиција је јучер потврдила да је запримила његову пријаву.

Вријеђање

Зовак је, наиме, пријетње смрћу добио након посљедње епизоде “News Bar Prime Time-а” која се бавила прошлотједном обљетницом Олује и Мирком Норцем. Тада му је с Фејсбук профила, с којег је и прије добивао поруке, већином увреде, поручено: “И ти ћеш добити у потиљак, кунем се”. Но, осим пријетње смрћу, мушкарац је Зовку послао и распоред аутобусне линије којом је Зовак годинама редовито путовао у посјет обитељи.

– Задивљен сам колико смо напредовали као друштво да када нам се нешто не свиђа или се с нечим не слажемо не окренемо главу, не узмемо даљински и пребацимо програм, не затворимо тај прозор на рачуналу него одмах шаљемо пријетње смрћу – коментирао је Зовак, аутор, уредник и водитељ сатиричне емисије која се осим на News Bar-у емитира и на Н1 телевизији.

– Будући да се бавимо сатиром, све око нас се од почетка сводило на вријеђање и кокетирање пријетњама, у смислу изјава попут ‘чувај се’ и ‘пази се’. У шест година News Bar-а било је свега, али ова пријетња смрћу која је мени упућена најдаље је што је нетко отишао – открива Зовак.

– Није то ни чудно када су такве ствари код нас полулегализиране, када ни ДОРХ не гони оне који пријете, а и врх наше власти, институција која нас представља у свијету, наша предсједница каже да су пријетње смрћу само израз незадовољства. Није ми јасно како може оправдати пријетњу смрћу. Желим јој само смрт њене политичке каријере – осврнуо се Зовак на предсједничин коментар на пријетње смрћу новинарима портала Индеx.хр, додавши да се обичан човјек одважи на пријетње када види да их врх власти толерира.

Вјерује у полицију

У Хрватској се, каже Зовак, створила клима у којој су пријетње у реду те  се нада да ће томе ускоро доћи крај. Није нам смио открити што је полиција подузела, но увјерен је у ефикасност њихова дјеловања.

– У емисији сам често критичан према полицији, али вјерујем да ће институције одрадити свој посао, како градоначелник Бандић воли рећи – закључио је Зовак.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси