Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Активист Домагој Маргетић штрајка глађу већ 42 дана. Одбија лијечење
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

17. 10. 2018.

Аутор: Хина Извор: www.index.hr

Активист Домагој Маргетић штрајка глађу већ 42 дана. Одбија лијечење

Активист Домагој Маргетић данас је обиљежио 42. дан штрајка глађу. Штрајкат ће, како је најавио, и даље. О тијеку штрајка нетко у његово име свакодневно пише на његовом Фeјсбуку.

Тако је, судећи према објави на његовом Фејсбук профилу прекјучер навечер, стање овог активиста прилично тешко. Но, како каже, одбио је хитну помоћ.

"Домагојево стање се синоћ додатно погоршало, утрнула му је десна страна главе, има јаке болове у предјелу бубрега, теже говори. Тијеком ноћи и јутрос је одбио пружање медицинске помоћи. А пријатељима је рекао како наставља штрајк глађу. Домагојево стање сад је изузетно лоше, озбиљно и забрињавајуће и у сталном погоршању, дословно из сата у сат. Лијечници су га упозорили да сваког тренутка могу наступити неповратне посљедице. Лијечници су такођер видјели да Домагој може самостално доносити одлуке, а одлучан је у томе да настави штрајк глађу или до краја или до испуњења захтјева. Још једном вас све молимо да не оговарате Домагоја у коментарима, јер то више нити не чита, а дао нам је упуте да све такве коментаре надаље бришемо", стоји у објави од прекјучер.

У краткој изјави за Хину Маргетић је измореним и тешко разумљивим гласом рекао да је одбио хоспитализацију.

"Кад бих вам испричао што су ми направили и што раде, кад вас сломе онда вам је потпуно свеједно”, рекао је Маргетић, додавши да су "уништили све што му је вриједило и значило".

Обратили смо се Заводу за хитну медицину, али они нам нису смјели ништа открити позивајући се на заштиту особних података. Рекли су нам само како је лијечење некога без његовог пристанка протуправна радња.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси