Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Индекс: Судије у Хрватској неправедне према новинарима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

20. 11. 2018.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Индекс: Судије у Хрватској неправедне према новинарима

Судије у Хрватској који туже новинаре и медије не само да врло често добијају те случајеве, него им се пресуђују и новчане одштете које су два до три пута веће од оних које добијају остали грађани, преноси Индекс.

Портал наводи, као последњи пример ове „правосудне фарсе“ сплитског судију Жупанијског суда и члана Државног судског већа (тела које именује судије) који ће добити 50.000 куна (око 6.700 евра) накнаде „за душевну бол“ од Јутарњег листа.

Кључан је био ауторизовани интервју за Јутарњи лист посланика у хрватском Сабору Николе Грмоје, који је изјавио да је ДСВ „извор корупције“, на шта је сплитски судија, који у интервјуу уопште није споменут, реаговао тужбом која је решена у његову корист.

Индекс подсећа да је почетком прошле године објавио серијал од шест текстова који се бавио управо темом накнаде за судије који туже новинаре и медије. Истраживање је тада показало да се судијама који туже новинаре и медије додељују новчане одштете које су од два до три пута веће од оних које добијају остали грађани.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси