Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  ХНД подржао новинаре који су бојкотирали Гласновића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

23. 11. 2018.

Извор: ХНД

ХНД подржао новинаре који су бојкотирали Гласновића

Саборски извјеститељи бојкотирали су у сриједу конференцију за новинаре заступника Жељка Гласновића коју је тај члан Клуба Неовисних за Хрватску сазвао на тему националне сигурности.

Разлог није било њихово неслагање с и иначе осебујним ставовима саборског депутата из дијаспоре, него отворено вријеђање новинара два дана раније. Гласновић је тада новинаре назвао ‘моралним тифусарима’ који ‘имају моралну сиду’, што саборски извјеститељи нису жељели отрпјети, па су одбили доћи на његову конференцију, на што им је он неслужбено поручио да ће га и тако морати слушати нешто касније, у саборници, с обзиром да се јавио као говорник у расправи.

- ХНД поздравља одлуку колега саборских извјеститеља. Овај потез порука је не само заступнику Гласновићу, него и свима који мисле вријеђати новинаре. Они су ту да служе интересима јавности и никоме другоме. Пријетње и вријеђања новинара за ХНД су недопустиве и треба их санкционирати - рекао је за Новости предсједник ХНД-а Хрвоје Зовко.

Гласновић је у понедјељак, парафразирајући питање ‘Куда идеш Хрватска?’, које је раније поставила Анка Мрак Тариташ из ГЛАС-а, рекао да државу воде исти неокомунистички кадрови који су је водили до 1990. године, као и да нам цијеле институције воде бивши комунисти. ‘Имате државу као предграђе Лондона, а нисте средили правни сустав, комунисти нису могли сачувати шугаву Југославију, а неки сједе овдје, добили сте државу скојеваца, бивших кадрова, никад није проведена лустрација, добили сте медије који су морални тифусари, имају моралну сиду’, неке су од оптужби и увреда које је изрекао Гласновић.

Саборске извјеститеље недавно је извријеђао и заступник Живог зида Иван Пернар који је за њих рекао да су ‘корисни идиоти којима он баци кифлу, па они скачу на њу’.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси