Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  У петак пресуда за покушај убиства новинара Владимира Ковачевића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

10. 07. 2019.

Извор: Радио Слободна Европа

У петак пресуда за покушај убиства новинара Владимира Ковачевића

У Окружном суду у Бањој Луци 12. јула биће изречена пресуда Марку Чолићу (32) оптуженом за покушај убиства новинара из Бање Луке Владимира Ковачевића.

У том суду данас су одржане завршне ријечи одбране и тужилаштва у том случају, при чему је тужитељица Окружног јавног тужилаштва Бања Лука Татјана Нинковића рекла је да су неоспорно доказали да је Чолић починио дјело како је описано у оптужници.

Истакла је да је на кључном доказу, телескопској палици којом је претучен Ковачевић, пронађен ДНК осумњиченог Марка Чолића.

Чолићев адвокат Гордан Јовишевић је рекао да нема доказа да је његово брањеник починио кривично дјело које му се ставља на терет те је предложио да Чолић буде ослобођен.

Тврди да докази који су прикупљени нису релевантни, те да су изузети на незаконит начин.

Марко Чолић је у обраћању Судском вијећу поновио ранији исказ да није крив те додао да нема никакве везе с нападом на Ковачевића.

Тражио је да буде пуштен на слободу, јер су му, док је био у притвору, умрли отац и мајка и желио би да посјети њихове гробове.

За то кривично дјело, осим бившег боксера Марка Чолића, осумњичен је и Недељко Дукић, за којим је расписана међународна потјерница.

Суђење Чолићу почело је у фебруару ове године.

Новинар БН телевизије Владимир Ковачевић претучен је 26. аугуста прошле године испред свој стана у Бањој Луци, а тужилаштво је случај окарактерисало као покушај убиства.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси