Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Ухапшен новинар по потерници на граничном прелазу Градишка
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

31. 07. 2019.

Аутор: Бета Извор: Н1

Ухапшен новинар по потерници на граничном прелазу Градишка

Новинара Миљана Ковача ноћас око поноћи су по међународној потерници ухапсили припадници Граничне полиције БиХ, који су га потом предали припадницима Полицијске управе Бањалука.

Ковач је ухапшен након што је МУП РС за њим расписао потерницу због напада на полицајце у сукобу грађана и полиције на Тргу Крајине 25. децембра прошле године, током протестног скупа "Правда за Давида".

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да се за Ковачем трагало још од 25. децембра прошле године, а осумњичен је за кривична дела "напад на службено лице у вршењу службене дужности и спречавање службеног лица у вршењу службене радње".

У саопштењу је наведено да је Полицијска управа Бањалука доставила бањалучком Окружном јавном тужилаштву извештај против девет особа због сумње да су 25. децембра 2018. године на Тргу Крајине напали полицајце.

Још су навели да ће све даље мере и радње према Ковачу бити предузете у координацији и под надзором дежурног окружног јавног тужиоца.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси