Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  ХНД најоштрије осуђује полицијско поступање према новинару Духачеку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

17. 09. 2019.

Извор: ХНД

ХНД најоштрије осуђује полицијско поступање према новинару Духачеку

Хрватско новинарско друштво (ХНД) најоштрије осуђује полицијско поступање према новинару Indexa Гордану Духачеку, који је јутрос као окорјели криминалац приведен у загребачкој зрачној луци због двије сатиричне објаве на свом Твитер-профилу.

Како је објавио портал Index, Духачек је јучер при уласку у Хрватску из БиХ обавијештен о томе да га тражи полиција. Синоћ је сам отишао у полицијску постају у Хеинзеловој улици у Загребу како би се ондје договорио око детаља, а с обзиром на то да је данас требао ићи на пут. Но, полицајци су га јутрос дочекали у загребачкој зрачној луци те га привели на Опћински прекршајни суд, гдје су му заказана два рочишта.

Духачек је приведен због једног тwеета из љета 2018. године у којем се осврнуо на поступање полиције у Задру уз спорну скраћеницу "АЦАБ" те због препјева пјесме "Вила Велебита", коју је објавио прије неколико тједана, а која се не може сматрати ничим другим него сатиром.

Хрватско новинарско друштво упозорава како је полицијско поступање према Духачеку без преседана и не може се тумачити никако друкчије него као застрашивање.

 

За Извршни одбор ХНД-а

Хрвоје Зовко, предсједник ХНД-а

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси