Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  УНЦГ: Тражимо хитно пуштање колегинице Ђикановић и доказ да не говори истину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

06. 01. 2020.

Извор: www.srpskenovinecg.com

УНЦГ: Тражимо хитно пуштање колегинице Ђикановић и доказ да не говори истину

Удружење новинара Црне Горе (УНЦГ) захтијева безусловно пуштање колегинице Ђикановић и тражи од полиције да сви њени припадници истакну јасну идентификацију, како би доказали да тзв РОСУ, насљедници терористичке УЋК нису испод шлемова црногорске полиције. Такође УНЦГ тражи од колега да испуне своју професионалну мисију и говоре само истину, јер то дугују свом народу.

Саопштење УНЦГ које преносимо у цјелини, потписао је предсједник УНЦГ Горан Ћетковић

Оштро протестујемо против хапшења колегинице Анђеле Ђикановић и тражимо њено моментално пуштање на слободу, док се не докаже да ли је изнијела (не)истину. Овако сматрамо да је у току заплашивање новинара да пишу као и до сада - како им буде речено!

Режиму би било упутније да својим припадницима видно истакне идентификацију, да нас не млате анонимно, као што су до сада некажњено радили. Како вјеровати полицији која ни после толико година није открила батинаше који су тукли новинаре и народ под маскама.

Ко стоји испод униформи без икакве идентификације? Ко су возачи и посаде џипова без таблица који увече буквално лове нашу дјецу на улицама? Крије ли полиција нешто од свог народа?

Док се то не деси, јавност има право да сумња да се иза маски без идентификације, као и џиповима без таблица, крије РОСУ, мафија, НАТО и ко зна ко још. Док не обавите тај дио посла, не смијете пипнути ниједног колегу, јер неће бити никоме корист.

Ако је колегиница Ђикановић и пласирала погрешну информацију, већ је довољно кажњена од своје редакције отказом. Ако је говорила истину, онда је срамота од њене редакције да се тек тако огради и остави је на милост безбожничкој власти.

Режим овим само плаши новинаре, који немају механизам заштите нити истинску солидарност колега, док су наша удружења која би могла пружити прави отпор - маргинализована и од режима и од политичких партија. Тако се кажњава посвећеност истини у Црној Гори, јер УНЦГ неће служити било коме осим свом народу, професији и истини!

Ако би се новинари хапсили због неистине, мали број "новинара" и новинара у Црној Гори би данас био на слободи.

УНЦГ поручује новинарима да је истина једна и једина, а да је послушнички манир пут у амбис за цио народ. Извјештавање колега из РТЦГ-а, Побједе и неких других медија, поводом напада на црногорски народ кроз Закон о слободи вјероисповијести, биће најсрамнија страница 150 година дуге историје новинарства.

Једнако је срамотно да "српски" медији буду у функцији политичких субјеката и политичара из Србије и из Црне Горе.

Хијене су се намножиле да узјашу народно незадовољство, као што сурфери не пропуштају добар талас. Лаж и лажна пропаганда доноси много штете свима.

Упозоравамо све колеге да се понашају одговорно у данима када наш народ очекује истину, а не пропаганду. Још једном молимо све колеге да се саберу око свог Удружења, како би били јачи. Редакције ће вас штитити док им је интерес, а пустиће вас низ воду чим "загусти", као што је то данас учинио ФОС медиа.

Колегама православне вјере и свим другим припадницима Српске православне цркве желимо срећне Божићне Благе дане и снагу да истрају у борби за свој идентитет и истину.

 

Коментари (1)

Остави коментар
пон

06.01.

2020.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 14:50

Нема реакција из Србије

Да ли је неко новинарско удружење из Србије до сада реаговало на хапшење наше колегинице Анђеле Ђикановић?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси