Насловна  |  Актуелно  |  Сукоб: Информер и Курир vs Блиц и Ало (2014)  |  Краснићијев портпарол, па Мишковићев уредник
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Сукоб: Информер и Курир vs Блиц и Ало (2014)

14. 11. 2012.

Извор: Ало

Краснићијев портпарол, па Мишковићев уредник

Власник „Информера” и наводни борац против „злочиначких удружења” у медијима годинама крио да иза његових новина „Прес” стоји Мирослав Мишковић, док је за време рада у „Куриру” радио и као ПР контроверзног албанског бизнисмена.

„Ми, за разлику од неких других, немамо иза себе ни стране медијске корпорације, ни домаће тајкуне, немамо никога ко би нам покрио губитке...

За разлику од других, ми живимо само од вас, само од киоска...“, изјавио је 2008. године Драган Ј. Вучићевић, донедавно главни уредник и председник Управног одбора новина „Прес“, у време кад је појединачно највећи власник тог листа био најпознатији српски тајкун Мирослав Мишковић, власник „Делта холдинга“.

Вучићевић, који себе прокламује као борца против „криминала, корупције, штетотичина, банди, корумпираних скотова, лажова, идиота“... никада пре у јавним наступима није изнео податак да њихова примања, али и уређивачка политика куће у којој је радио зависе и од 50 одсто власништва кипарске офшор компаније „Амбер прес лимитид“, иза које је све време стајао Мирослав Мишковић.

Вучићевић је јавности пропустио и да представи део своје биографи је везан за рад у „Куриру“.

Наиме, власници таблоида “Курир”, отац и син Радисав и Александар Родић, у мутним радњама и неплаћању пореза и доприноса радницима ишли су толико далеко да су чак двојицу уредника пријавили на фи ктивним позицијама у фи рми извесног бизнисмена Краснићија у Гњилану, на Косову.

Тако је Драган Вучићевић једно време био пријављен као портпарол овог албанског бизнисмена. Ипак, остало је нејасно да ли је ово Вучићевићево запослење било само фи ктивно или је контроверзни албански бизнисмен Краснићи кроз тај однос имао утицаја на уређивачку политику “Курира”.

Занимљиво је и да је Вучићевић недавно прозвао „Прес паблишинг груп“, у којем је годинама радио, да је део „злочиначког удружења“ у нерегуларној тржишној утакмици?!

Нејасно је зашто је тек сада, када је отишао из „Преса“, а своја управљачка права и удео од шест одсто пребацио на супругу, изнео озбиљне оптужбе на рачун компаније у којој је радио на више лидерских позиција? Занимљиво је да и за садашње новине “Информер”, чији је наводно стопроцентни власник, Вучићевић такође тврди да иза њих “не стоје ни политичари, ни тајкуни”, већ само новинари и уредници...

Интересантно је и да, према подацима Агенције за привредне регистре, оснивачки капитал положен за “Инсајдер тим”, издавача ових новина, износи свега 100 динара.

Питања на која Вучићевић није одговорио


“Ало!” је овим поводом јуче послао и питања Драгану Ј. Вучићевићу, сада власнику и главном и одговорном уреднику листа “Информер”, поводом сазнања да је српски тајкун Мирослав Мишковић био сувласник листа “Прес”, а да је руководство ових новина на челу са Вучићевићем ћутало о томе.

Ипак, до закључења овог броја одговори на питања, која објављујемо, нису стигли.

Зашто никад нисте споменули да је Мирослав Мишковић био власник “Преса” док сте ви били главни уредник и председник управног одбора тог листа?

Какву уређивачку политику је Мишковић тражио од вас?

Да ли је Мишковић наручивао текстове у којима је тражио да нападате неке
људе, странке, институције или фирме? Које?

Какав је газда био Мишковић?

Да ли сте новцем зарађеним у Мишковићевом “Пресу” покренули “Информер”?

У каквим сте односима са албанским бизнисменом из Гњилана Краснићијем, с обзиром на то да сте били његов портпарол у време док сте били и уредник у “Куриру”?

Да ли је и како Краснићи утицао на вашу уређивачку политику док сте били
уредник у “Куриру”?

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси