Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Милан Јовановић: Породица Славка Ћурувије до пресуде прошла пакао
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 07. 2020.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Милан Јовановић: Породица Славка Ћурувије до пресуде прошла пакао

„Најтеже је породици Славка Ћурувије. Знам кроз који су пакао прошли да би дошли до пресуде. Сада се поново налазе у могућности да тај пакао преживљавају“, рекао је за Удружење новинара Србије (УНС) новинар „Жиг инфа“ Милан Јовановић, уочи седнице Апелационог суда на којој ће се већати о првостепеној пресуди за убиство новинара и власника „Дневног телеграфа“ и „Европљанина“.

Првостепеном пресудом за убиство Славка Ћурувије, која је донета у априлу прошле године, четворица припадника Ресора државне безбедности, Радомир Марковић, Милан Радоњић, Ратко Ромић и Мирослав Курак, осуђена су на укупно 100 година затвора. На ову пресуду жалили су адвокати осуђених, али и заменик тужиоца за организовани криминал. 

Апелациони суд у Београду ће 7. јула почети већање по жалбама на првостепену пресуду за убиство новинара и власника "Дневног телеграфа" и "Европљанина".

Новинар Јовановић за УНС каже да „не верује“ да ће осуђујућа пресуда за убиство Ћурувије бити укинута, као и да се томе искрено нада.

Иначе, Јовановићу је у подметнутом пожару, децембра 2018. године, спаљена кућа, у којој је тада био са супругом. Он je тада изјавио да му је плаћене убице послао тадашњи председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић, који је то негирао. Суђење окривљенима, међу којима је и Симоновић, почело је у априлу прошле године.

„Када би постојала могућност, да после пресуде на првој инстанци суђење крене испочетка, мени би било веома тешко да опет слушам шта ми се догодило и да моја жена и ја још једном то преживљавамо", рекао је новинар Јовановић и додао да "не види разлог" да ће се то десити.

„Случај је јасан. Окривљени су дали своје исказе тужиоцу. Након што је Симоновић пушен из притвора очекивао сам да ће они да лажу и мењају исказе на суду, што се и десило. Његов новац дошао је до изражаја“, наводи Јовановић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси