Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Нападнути сниматељи Танјуга наставили да извештавају до краја протеста
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

08. 07. 2020.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

Нападнути сниматељи Танјуга наставили да извештавају до краја протеста

Сниматељ агенције Танјуг ког је синоћ на протестима испред Народне скупштине особа која је учествовала у демонстрацијама ударила песницом у стомак имао је новинарску легитимацију око врата, није тражио лекарску помоћ и наставио је да ради до јутарњих сати рекла је Удружењу новинара Србије директорка ове агенције Бранка Ђукић. Она је објаснила да се догодио и други инцидент када је у близини Главне поште на другог сниматеља Танјуга, који није имао видне прес ознаке, насрнуо мушкарац и покушао да му отме камеру.

“Сниматељ који је добио ударац у стомак у тренутку напада стајао је у маси на доњим степеницама испред улаза у зграду Скупштине заједно са колегом који није из Танјуга. Наш колега је имао прес легитимацију са логом агенције окачену око врата, а колега поред њега је био без видљиве легитимације. На њих двојицу је насрнуо један демонстрант који се пењао степеницама, запретио им да не снимају, иако је Танјугов сниматељ имао спуштену камеру, јер је управо кренуо да пошаље материјал у редакцију. Демонстрант га је повукао за руку којом је држао камеру, а затим га ударио песницом у стомак, уз претећу реченицу `шта снимате, немој да снимате`, упућену обојици”, рекла је Бранка Ђукић за УНС.

Она је рекла да је нападач на другог сниматеља Танјуга био у групи демонстраната, која је бежала од сузавца, који је полиција бацила у њиховом правцу.
 
“Он је насрнуо на нашег колегу и покушао да му отме камеру, вичући “бриши снимак, дај ми снимак””, рекла је Ђукић УНС-у.
 
Директорка Танјуга рекла је да сниматељи нису тражили лекарску помоћ и да није реч о тешким телесним повредама.
 
“Сниматељ испред скупштине је добио ударац у стомак и наставио је да ради, а други се одупро покушају и претњама да му се отме камера, али није физички повређен. Обојица су ме одмах обавестила шта се догодило и да нема разлога да их повлачимо у редакцију, а да их замене други сниматељи”, рекла је Ђукић
 
Потврдила је УНС-у да у овом тренутку напади нису пријављени полицији и да је цела екипа Танјуга, укључујући и двојицу сниматеља, радила до раних јутарњих сати.
 
“У договору са њима одлучићемо да ли ћемо поднети кривичну пријаву против НН лица због напада и спречавање наших репортера да обаве професионални задатак”, рекла је Ђукић УНС-у.
 
УНС је раније данас тражио од полиције да пронађу нападаче на сниматељe Танјуга.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси