Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Микић дао изјаву тужилаштву, не може да тврди ко га је напао
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

23. 07. 2020.

Аутор: С.Д. Извор: УНС

Микић дао изјаву тужилаштву, не може да тврди ко га је напао

Новинар радио ДИР-а Саша Микић, који је нападнут на радном задатку испред бирачког места у Кикинди 21. јуна, дао је почетком недеље изјаву Основном јавном тужилаштву у овом граду

Како је Микић рекао УНС-у тужиоцу је поновио да су га непознате особе изгурале са бирачког места, а да су га напољу три особе напале и нанеле му повреде на лицу.  

„Рекао сам да сам једну од особа које су биле на том месту успео да фотографишем, а другу сам препознао са фотографије у полицији, али не могу да тврдим да су ме те особе напале“, рекао је Микић УНС-у после давања изјаве тужилаштву.

Њему су у кикиндском тужилаштву рекли да ће покренути кривични поступак против Н.Н. лица, док су му раније у полицији саопштили да је више од 200 особа испитано у вези са нападом на њега.

Саша Микић био је дугогодишњи спортски новинар РТС-а, а пре годину и по дана преселио се у родну Кикинду где је почео да извештава за радио ДИР.

УНС-у је после напада испричао да су га непознате особе избациле са бирачког места, са кога је дошао да извештава и да су га двојица мушкараца држала, а трећи ударио у лице.

„Дошао сам на биралиште и рекао да сам новинар. Хтео сам да разговарам са председником бирачког одбора о излазности грађана и регуларности избора. Нисам провоцирао, нити сам страначка личност. Имао сам новинарску легитимацију око врата и дозволу за извештавање“, навео је тада Микић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси