Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Зоран Мошорински генерални директор Политике АД
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

10. 08. 2020.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Зоран Мошорински генерални директор Политике АД

Нови генерални директор Политике АД је Зоран Мошорински, који је на том месту заменио Зефирина Грасија, сазнаје Удружење новинара Србије (УНС).

За УНС Граси објашњава да је у два мандата био генерални директор Политике АД, као и да је испунио услове за пензију. Остаје главни уредник „Политикиног забавника“, на функцији коју обавља од октобра 1989. године.

Мошорински, кога је за директора изабрао Надзорни одбор Политике АД, за УНС каже да неће бити промена у раду те компаније, као и да је циљ да се очува „Политикина“ кућа и бренд. „Задатак је да преживимо кризу медија, која је почела од 2008. године“, наводи Мошорински, који је последњих девет година био заменик генералног директора Политике АД.

У Агенцији за привредне регистре уписани су и нови чланови Извршног одбора. Нови генерални директор Политике АД Мошорински потврдио је за УНС да су нови чланови Извршног одбора Милош Илић, Марија Вучковић и Жељко Корица. Наводи и да је Данило Јакић напустио то тело.

Зоран Мошорински је дошао у „Политику“ 1984. године. Један је од оснивача магазина Свет компјутера, у којем је био уредник до 2000. године.

Иначе, Политика АД издавач је магазина  Базар, Политикин Забавник, Илустрована Политика, Вива, Свет компјутера, Мали Политикин Забавник, Енигматика и Разбибрига. Дневне новине Политика и Спортски журнал излазе у оквиру фирме Политика новине и магазини, стоји на сајту Политике АД. Највећи акционар у Политици АД је држава.

Подсетимо, Политика АД има 50 одсто удела у власништву Политике новине и магазини, док је друга половина у власништву Ист медија групе која се доводи у везу са бизнисменом Мирославом Богићевићем.

Ист медија група преузела је 50 одсто власништва у ПНМ-у од немачког WАZ-а 2012. године, а 2016. године избрисана је из Регистра пореских лица Руске федерације где јој је било седиште јер није имала промета на рачуну. 

Коментари (1)

Остави коментар
пон

10.08.

2020.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 17:55

Директорка

Да ли је УНС сазнао да ли ће бити промењена и генерална директорка Политике ПНМ?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси