Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  ЕФЈ осуђује насиље над новинарима у Белорусији, тражи солидарност
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

12. 08. 2020.

Извор: УНС, ЕФЈ

ЕФЈ осуђује насиље над новинарима у Белорусији, тражи солидарност

Европска федерација новинара (ЕФЈ) осудила је насиље белоруске полиције над новинарима и учесницима демонстрација после председничких избора на којима је Александар Лукашенко освојио шести мандат са 80 одсто гласова.

У саопштењу те организације позивају се Европска унија, Савет Европе и ОЕБС да предузму хитне мере како би се зауставило насиље над новинарима и мирним демонстрантима.  

Европска федерација новинара наглашава да су безбедносне снаге Белорусије застрашивале и и тукле десетине новинара, као и да су бројни новинари у притвору, док се за неке не зна где су.

У саопштењу под насловом „Новинари у Белорусији мета репресије – међународна заједница мора да реагује“, позивају се чланице Европске федерације новинара, међу којима је и Удружење новинара Србије, да се солидаришу са колегама из Белорусије и да од својих влада захтевају да предузму мере.    

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси