Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Дописница „Политике“ из Суботице не добија позиве на конференције градоначелника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

13. 08. 2020.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Дописница „Политике“ из Суботице не добија позиве на конференције градоначелника

Дописница "Политике" из Суботице Александра Исаков обавестила је Удружење новинара Србије (УНС) да на конференције за новинаре градоначелника Суботице не добија позиве. У Медија центру Суботице то потврђују, али истичу да је реч о "грешци" коју ће исправити.

Новинарка Исаков каже да је отварање фонтане у Суботици, последњи догађај на који није добила позива од локалне власти, а крајем прошле године на њену адресу престали су да стижу позиви на конференције градоначелника Суботице Богдана Лабана, на којима му се могу поставити питања.

Са проглашењем ванредног стања новинарка у Суботици није позивана и на конференције на којима се обраћао локални кризни штаб, што је правдано епидемиолошким мерама и ограничењем броја људи у сали.

Позив за дописницу "Политике" изостао је и у мају, када је градоначелник Лабан говорио о томе шта су локални кризни штаб, локална самоуправа и надлежне службе преузели за спречавање вируса током ванредног стања.

"Да ли се зна по критеријуму су поједини новинари били позиване на конференције кризног штаба? Град има и веће сале, ако није желео да се за време епидемије прави гужва", каже за УНС новинарка и пита који је разлог што није позвана на отварање фонтане у Суботици јер је реч о отвореном простору, што се не може правдати вирусом.

Исаков објашњава да обраћања локалне власти грађанима Суботице није партијска ствар. "То су информације које се тичу свих Суботичана", каже Исаков.

Новинарка каже да од Медија центра Суботице добија једино сервисне информације. "Питала сам их зашто не добијам позиве на конференције, а одговор је изостао", каже Исаков.

У Медија центру Суботице, који је у тој локалној самоуправи задужен за позивање новинара на конференције и контакте са надлежним службама и органима, кажу да није реч о селекцији новинара. "У питању је техничка грешка, коју ћемо исправити", речено је УНС-у у том медија центру.

У кабинету градоначелника Суботице Богдана Лабана УНС-у је такође речено да се новинари на конференције позивају преко поменутог медија центра и да сва питања у вези са тим поставимо њима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси