Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Политика без главног уредника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

18. 09. 2020.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Политика без главног уредника

Најстарији дневни лист на Балкану Политика већ недељу дана нема главног уредника јер је вршиоцу дужности главног уредника Жарку Ракићу 10. септембра уручено решење о одласку у пензију, а није именован ни главни уредник ни вршилац дужности Политике, сазнaје Удружење новинара Србије.

Од уредника Политике се може сазнати да се Ракић крајем прошле недеље одјавио са вибер колегијума, преко којег се Политика уређује од увођења ванредног стања због вируса корона, као и да је Ракић обавестио свој уређивачки тим да више не користи службени телефон.

Вибер колегијум до именовања главног уредника води заменик уредника Марко Албуновић, који за УНС није желео да коментарише статус уредника Политике.

Ракићу је крајем прошле недеље уручено и решење о одласку у пензију, али директорка Политике НМ Мира Глишић Симић, која је је на ту функцију именована још 2008. године за време владавине Бориса Тадића, није обавестила чланове колегијума нити редакције ко ће обављати дужности главног уредника најстаријег дневног листа на Балкану.     

Претходне главне уреднике Политике именовала је Скупштина Политика али се она, према сазнањима УНС-а, није састајала читавих пет година. 

Жарко Ракић обављао је функцију вршиоца дужност главног уредника четири године и три месеца, што није забележено у историји Политике дугој 116 година. 

Коментари (3)

Остави коментар
нед

20.09.

2020.

Rade Tanasković [нерегистровани] у 19:32

Re: najstariji list u problemu?

A, jel problem neki da se zna? Imate neki razlog da brinete?

Одговори
нед

20.09.

2020.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 11:47

Јавност има право да зна

"Политика" је најстарији дневни лист на Балкану и национална вредност Србије. За време Тадићеве владе Мирка Цветковића "Политика" је доживљавала најтеже дане у својој историји. Јавност има право да зна ко је главни и одговорни уредник "Политике" , а поготову Удружење новинара Србије.

Одговори
пет

18.09.

2020.

Maleni [нерегистровани] у 15:49

Komwntar

A sto se vi brinete sto PNM nema urednika..imate nekog da predlozite.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси