Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УО сутра разматра кандидате за генералног директора РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 09. 2020.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

УО сутра разматра кандидате за генералног директора РТС-а

Управни одбор Радио-телевизије Србије заказао је за сутра у 10 сати јавну седницу на којој ће бити разматрано да ли су пријаве кандидата за генералног директора РТС-а исправне, потпуне и да ли испуњавају услове конкурса. УНС у јавном сервису сазнаје да је до сада на конкурс стигло 12 пријава.

Међу пријављенима за генералног директора, према сазнањима УНС-а, су генерални секретар РТС-а Станислав Вељковић, редитељ Ђура Мрђа, бивши члан Савета РЕМ-а Милош Рајковић, члан Програмског савета РТВ-а Будимир Марковић, новинар и књижевник Владан Ракић, новинар РТС-а Владимир Паликућа и новинар у пензији Светислав Недељковић.

Како УНС сазнаје на конкурс су предате и пријаве у непотписаним ковертама па се до сутра неће знати да ли је међу њима и Драгана Бујошевића, садашњег вршиоца дужности генералног директора РТС-а.

Паликућа и Недељковић, иначе, пријавили су се и за први, поништени конкурс за генералног директора јавног сервиса. УО РТС-а је, међутим, констатовао да не испуњавају услов да су били на руководећим пословима у трајању од десет година.

УО РТС-а после сутрашње седнице саопштиће који кандидати испуњавају услове, а затим у року од 45 дана именовати генералног директора РТС-а.

Председник УО РТС-а Владимир Вулетић рекао је за УНС да је од суштинске важности питање заинтересованости за место генералног директора јавног сервиса, које се и за време првог конкурса није постављало.

„Отварала су се политичка питања. Нико није питао зашто је мало интересовање за конкурс. Да ли би они који коментаришу конкурс могли да кажу нешто на ту тему?“, пита Вулетић.

Подсетимо, УО РТС-а у августу је поништио конкурс за генералног директора јер чланови одбора нису подржали ни сниматеља Васка Васковића, нити одговорног уредника ПГП РТС-a Марка Милутиновића.

Управни одбор РТС-а је затим затражио мишљење Министарства културе и информисања да ли Драган Бујошевић може бити два пута именован за в.д. генералног директора РТС-а. Први пут је на то место именован по расписивању првог конкурса, а други са поништавањем тог конкурса.

Министарство је одговорило да не постоје препреке да Бујошевић буде именован за в.д. генералног директора јавног сервиса два пута, ако већ исти генерални директор у два мандата може да буде на челу РТС-а.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси