Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Преминуо Флорин Урсулеску
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

06. 10. 2020.

Аутор: В. Мик Извор: УНС

Преминуо Флорин Урсулеску

С дубоком жалошћу обавештавамо колеге новинаре да је 5. октобра у 82. години преминуо Флорин Урсулеску, новинар, преводилац, писац, наставник и спортиста.

Урсулеску је рођен 4. марта 1938. у Сутјесци (Општина Житиште). У родном селу и месту Торак похађао је основну школу, а затим средњу школу у Вршцу и Зрењанину. После завршених виших студија, запослио се као наставник у месту Јанков Мост. Од 1964. године почео је да ради као новинар у недељнику на румунском језику „Либертатеа“.

За преводиоца у Амбасади Југославије у Букурешту именован је 1973. године. Након четири године враћа се у лист „Либертатеа“ на место главног и одговорног уредника, функцију коју је обављао све до 1987. године. Паралелно, од 1983. до 1989. године био је и директор НИУ „Либертатеа“.

У својој импресивној новинарској каријери Флорин Урсулеску је сарађивао са више редакција на румунском и српском језику. Био је награђиван у више наврата за целокупни новинарски и преводилачки рад.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси