Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Горан Весић: Иван Ивановић лаже о мом летовању, податке о њему нашао сам на порталима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

07. 10. 2020.

Извор: УНС

Горан Весић: Иван Ивановић лаже о мом летовању, податке о њему нашао сам на порталима

Заменик градоначелника Београда Горан Весић тврди да је до података о Ивану Ивановићу дошао тако што је у Агенцији за привредне регистре видео да Ивановић има фирму Pear creative production d.o.o, док сe на специјализованим порталима Chekpoint, Bisnode i Company wall могу видети дуговања која та фирма има.

У одговору на питање Удружења новинара Србије (УНС) како је дошао до податка да Ивановић не плаћа паркинг, Весић наводи да свако ко се претплати на те портале, „претрагом веома лако проналази податак да су против компаније Ивана Ивановића у својству повериоца извршења спровели Министарство финансија за неплаћене порезе, Инфостан за неплаћене рачуне комуналних предузећа и Паркинг сервис за неплаћене казне за паркирање“.  

„Према томе, подаци које сам изнео нису никаква тајна и до њих може да дође свако ко је претплатник поменутих портала“, додао је Весић. 

На питање како зна да је уговор Ивана Ивановића са ТВ Прва из 2017. године аутентичан, када Ивановић тврди да је то била само понуда коју није потписао, Весић је одговорио да је уговор добио „поштом од анонимне групе запослених на овој телевизији“.  

„Они су ми послали непотписани драфт уговора до кога су могли да дођу јер се потписани уговор очигледно чува“, каже Весић и додаје да „постоје индиције да је Ивановић на ТВ Прва примао више од онога што пише у драфту“.  

„Ивановић је јавна личност и јавност у Србији има право да зна колико зарађује. Када он може да измисли да сам за седам дана летовања платио 80.000 евра зашто ја не бих могао да упознам јавност да је он сваког месеца зарађивао скоро толико новца. За разлику од Ивановића који је лагао о мом летовању ја сам рекао истину о његовом уговору“, додаје Весић.   

Упитан на основу којих информација тврди да је локал у власништву Ивана Ивановића запаљен под чудним околностима, заменик градоначелника рекао је да су медији писали да је ресторан изгорео под никада неразјашњеним околностима.   

„Ивановић није говорио истину када је рекао да тај ресторан није био легалан. Уписан је у катастар. Такође није говорио истину када је рекао да он није могао да обештети станаре суседне зграде јер није власник ресторана. Па ако је могао да наплаћује рачуне гостима ако није власник може да плати и штету од пожара“, закључио је Весић. 

Удружење новинара Србије тражило је од заменика градоначелника Горана Весића да одговори на питања како је дошао до приватних података о водитељу Ивану Ивановићу, али је Весић послао знатно опширније одговоре због чега смо издвојили само делове у којима се директно одговара на та питања. 

У прилогу можете прочитати цео одговор Горана Весића.  

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси