Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Потписан Оснивачки акт Савета за штампу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

12. 02. 2009.

Потписан Оснивачки акт Савета за штампу


Оснивачки акт Савета за штампу потписали су данас председник УНС-а Нино Брајовић, председница НУНС-а Надежда Гаће, представник Локал пресс-а Влада Филипчев и председник УО Асоцијације медија Манојло Вукотић.

- Ово је почетак стварања Савета за штампу, као тела саморегулације и медијске одговорности, који ће јавности понудити фер, квалитетну и јефтину услугу. Савет ће одговарати на поднеске грађана који се буду жалили на медије – рекао је Брајовић и подсетио да је УНС 2005. године донео Конвенцију којом је позвао новинарске и медијске асоцијације да донесу јединствени Кодекс и оснују Савет за штампане медије.

Председница НУНС-а Надежда Гаће изразила је наду да ће Савет за штампу радити боље од Републичке радиодифузне агенције која је поред осталог задужена за праћење поштовања етичких стандарда у електронским медијима.

Представник Локал Пресса Влада Филипчев, поред задовољства учешћем у пројекту, рекао је да Савет за штампу треба да ради брже и боље него што је до сада текла припрема за његово оснивање.

Домаћин потписивања Манојло Вукотић указао је на важност формирања саморегулаторног тела. – Ово је корак ка успостављању Савета за штампу, корак ка демократизацији медија, али и корак који има за циљ да излечи бољке од којих данас болује новинарство у Србији. Вукотић је навео да се „бољке од којих данас болује новинарство морају лечити изнутра, из редакција“.

У просторијама Асоцијације медија поред потписника били су и главни и одговорни уредник листа „Блиц“ Веселин Симоновић, амбасадор ОЕБС-а у Србији Ханс ула Орстад, амбасадаор Норвешке Мр. Хаакон Бланкенборг и друге званице.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси