Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Ударцем оштетио камеру ТВ Ваљево плус па се у тужилаштву извинио
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

07. 12. 2021.

Аутор: Д.Б. Извор: УНС

Ударцем оштетио камеру ТВ Ваљево плус па се у тужилаштву извинио

Главни и одговорни уредник ТВ Ваљево плус Предраг Лучић и сниматељ Александар Милинковић били су извештачи са суботњег протеста у селу Попучке, на улазу у Ваљево, када је мушкарац који возилом није могао да настави пут због блокаде свом силином ударио професионалну камеру ове телевизије и оштетио је. Сниматељ и новинар нису повређени у овом инциденту поводом ког су дали изјаве полицији и тужилаштву.

Према сазнању колеге Лучића, које је поделио са Удружењем новинара Србије (УНС), нападача је зауставила саобраћајна полиција на путу ка Београду, у месту Дивци, и алкотестом установила да има 1,53 промила алкохола у крви.

„У тужилаштву смо јуче били са човеком који је ударио камеру. Извинио се“, рекао је Лучић УНС-у.

УНС је у суботу реаговао због напада на екипу ТВ Ваљево плус. На веб-сајту ове телевизије објављен је снимак настао до момента када је камера ударена, као и снимак који је телефоном направила новинарка портала колубарске.рс Дарија Ранковић.

„Није у питању никакав организовани напад. Све смо проверили и не ради се о одборнику СНС-а из Мионице. У питању је револт појединца. Нећемо га гонити, нити се придружујемо кривичном гоњењу“, рекао је Лучић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси