Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Приче о новинарима и новинама – Осветљавамо недовољно истражен први век београдског новинарства
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

23. 12. 2021.

Аутор: УНС Извор: УНС

Приче о новинарима и новинама – Осветљавамо недовољно истражен први век београдског новинарства

Удружење новинара Србије (УНС) позива Вас на конференцију посвећену развоју београдске штампе у периоду од средине XIX до средине XX века, коју организујемо 29. децембра, од 11 сати, у Прес центру УНС-а, Кнез Михаилова 6/3.

На конференцији ће бити речи о томе ко су били најутицајнији новинари и уредници, а ко власници и оснивачи новина, колико је новина било у Београду у XIX веку, улози штампе и шта се са њом дешавало у ратним периодима. Подсетићемо на новинаре који су оставили траг у београдском и српском новинарству, присетићемо се најзначајнијих листова у том периоду и како су изгледали. Говорићемо о специјализованој штампи, женској, општинској и њеном значају.

На конференцији ће говорити професор Филозофског факултета у Новом Саду др Владимир Баровић, виши научни сарадник Института за новију историју др Александар Стојановић, мр Андријана Ристић из Музеја примењене уметности, научни сарадник Института за савремену историју Раде Ристановић и генерални секретар УНС-а Нино Брајовић.

Конференцију ће водити студенткиња новинарства Факултета политичких наука Тамара Радојковић и студент историје Филозофског факултета  у Београду Стефан Симоновић.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

24.12.

2021.

Rileanonymous [нерегистровани] у 21:47

Vojna štampa

Ne znam da li će biti reči i o vojnoj štampi koja je, u ,smislu, imala značajnu ulogu u navedenom periodu

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси