Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Трибина „Медији, новинарство и новинари данас“ у четвртак у Нишу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 04. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

Трибина „Медији, новинарство и новинари данас“ у четвртак у Нишу

Студентски културни центар Ниш и Удружење новинара Србије (УНС) организују у четвртак 21. априла 2022. године у Нишу трибину „Медији, новинарство и новинари данас“. Трибина ће почети промоцијом књиге „СВЕДОЧЕЊА И ТУМАЧЕЊА – прикази и есеји“ истакнутог новинара са Косова Ђорђа Јевтића, добитника Награде за животно дело УНС-а за 2021. годину.

 

На трибини ће говорити проф. др Драгиша Бојовић и проф. др Зоран Арацки са Филозофског факултета у Нишу, Рада Комазец, директорка и главна уредница НИЈП „Панорама - Јединство“, председник УНС-а мр Живојин Ракочевић и новинар и аутор књиге Ђорђе Јевтић.

Трибина ће бити одржана у Великој сали Универзитета у Нишу у 19 сати.

Књига „Сведочења и тумачења“ сачињена је од књижевних и публицистичких приказа књига првенствено аутора са Косова и Метохије и есеја које је Ђорђе Јевтић написао. Јевтић је објединио своје рецензије и приказе са промоција, као и есеје које је објављивао у часописима, највише у „Стремљењима“.

У књизи је приказ 60 дела која имају 45 аутора.

„Ђорђе Јевтић поседује способност улажења у свет писаца, фасцинантно их у својим есејима и приказима осликава, надахнут њиховим стваралачким идејама, стилом и значењем развија мрежу асоцијација. Јевтић то чини елегантно. Његова је реченица гипка и стилски избрушена“, написала је у рецензији Рада Комазец, уредница и директорка „Јединства“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси