Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Извештај Савета за борбу против корупције о новинској агенцији Танјуг
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

11. 05. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

Извештај Савета за борбу против корупције о новинској агенцији Танјуг

Савет за борбу против корупције објавио је Извештај о Танјугу који садржи истраживање пословања ове новинске агенције од 2015. године када је Влада Србије донела Одлуку о правним последицама престанка Јавног предузећа Новинске агенције Танјуг до 2020. године када је држава за 628 хиљада евра продала право коришћења жига новинске агенције.

Жиг је продат на период од десет година фирми “Тачно”, коју су основали Телевизија Панчево и “Minacord media” чији су законски заступници Жељко Јоксимовић и Мања Грчић.

Крајем децембра 2020. године Републичка дирекција за имовину је УНС-у одговорила да фирма „Тачно” из Београда није купила Танјуг већ је стекла право да у одређеном временском периоду користи имовинска права те новинске агенције.

У конкретном случају не ради се о продаји Танјуга већ о уступању искоришћавања других имовинских права, на одређени временски период, уз одговарајућу накнаду, која је изнад процењене вредности утврђене Извештајем о процени вредности сваког појединачног имовинског права Јавног предузећа Новинска агенција Танјуг”, одговорили су УНС-у из те дирекције.

У медијима су се ових дана појавиле спекулације шта све подразумевају имовинска права и да ли се она односе на некретнине које је Танјуг поседовао у Скопљу, Подгорици и Загребу.

Компанија „Тачно“ демантовала је да има икаквих имовинских права, наводећи да је „преузела само име “Танјуг”, жигове и раднике ове агенције и ништа више”.

Извештај Савет за борбу против корупције можете преузети овде.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси