Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Сутра се обележава 21 година од убиства Милана Пантића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

10. 06. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

Сутра се обележава 21 година од убиства Милана Пантића

Годишњица смрти дописника „Вечерњих новости“ из Јагодине Милана Пантића биће обележена сутра, 11. јуна, од 11 сати. Најпре ће бити одржан помен на Градском гробљу у Јагодини, а након тога ће бити положени цвеће и венци на спомен-плочи и споменику на Тргу Милан Пантић. Награда за новинарску храброст „Милан Пантић“ биће уручена у Народној библиотеци „Радислав Никчевић“.

Спомен-плоча у улазу зграде у којој је усмрћен Милан Пантић

Награда за новинарску храброст „Милан Пантић“, коју додељује компанија „Новости“, биће уручена новинару Радио-телевизије Републике Српске и председнику Удружења новинара РС Данијелу Симићу.

„Данијел Симић се издвојио својим извештавањем из Украјине. Један је од ретких који је отишао у ратну зону и посвећено извештава, како за своју матичну кућу, тако информације дели и изјавама и укључењима у готово све релевантне медије у Србији и РС. Свакодневно извештава о сукобима у Донбасу, ушао је међу првима у комплекс челичане Азовстаљ“, наводи се у предлогу за награду.

Обележавању годишњице ће присуствовати и чланови Удружења новинара Србије (УНС). На предлог УНС-а, недавно су делегати Међународне федерације новинара (ИФЈ)  усвојили резолуцију којом је затражен ефикасан правосудни поступак и ангажовање српског Тужилаштва за организовани криминал како би после више од две деценије били откривени и кажњени налогодавци и убице новинара Милана Пантића.

Милан Пантић је убијен 11. јуна 2001. године у улазу зграде у којој је живео. По повратку из продавнице, нападнут је и ударцима у главу је усмрћен.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси