Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС организује семинар о подкастима- пријаве до 25. јуна
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 06. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС организује семинар о подкастима- пријаве до 25. јуна

Удружење новинара Србије (УНС) организује бесплатан семинар о подкастима и позива новинаре, медијске раднике и студенте новинарства да се пријаве до 25. јуна.

Први део семинара односиће се на одабир тематике, разлике између подкаста и интервјуа, осмишљавање ауторског подкаста, припрему за разговор, одабир саговорника и вођење разговора.

Семинар ће у другом делу покрити техничка и практична питања снимања, обраде и дистрибуције подкаста, упознавање са потребном опремом и програмима.

Обука ће трајати два дана, 30. јуна и 1. јула.

Предавач у првом делу семинара о подкастима у организацији УНС-а биће новинарка Миљана Нешковић, док ће други сегмент држати Владимир Радиновић, оснивач је платформе podcast.rs.

Миљана Нешковић је ауторка подкаста "Снага ума" на Нова.рс који се емитује од 2020. године. У тематском средишту подкаста је ментална снага, тако да подкаст обухвата различите личне или академске лекције гостију о стварима које нам суштински утичу на квалитет живота, мисли, одлуке и односе с другима. Новинарка је са више од петнаест година стажа у медијима. Каријеру је почела на ТВ Метрополис, радила је и на РТС-у, а новинарски се изградила бавећи се друштвеним феноменима и културом у штампаним медијима међу којима су Недељник, НИН, Плејбој, Оригинал... У јесен 2020. године долази на Нова.рс као колумнисткиња и покреће подкаст "Снага ума"који је у међувремену изродио бројне ексклузивне разговоре.

Владимир Радиновић има више од 15 година искуства у областима дигиталних медија и радија, са посебним фокусом на медије заједнице. Члан је европског Форума медија заједнице (ЦМФ).

Платформа podcast.rs окупља више од 300 подкаста из Србије и региона.

Пријаву за похађање семинара молимо вас да пошаљете на press@uns.org.rs до 25. јуна. Потребно је да доставите краћу професионалну биографију, а студенти новинарства кратко мотивационо писмо.

Семинар ће бити одржан у просторијама УНС-а у Београду. Број места је ограничен, а једно ноћење и путне трошкове УНС ће обезбедити за шест учесника семинара који долази из других места у Србији.

УНС семинар организује у оквиру пројекта са Европском федерацијом новинара који, између осталог, за циљ има усавршавање новинара и медијских радника како би били конкурентнији на медијском тржишту.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси