Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Живојин Ракочевић: Часлав Милисављевић био је чувар језичког стандарда у време када су све норме пропадале
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

26. 09. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

Живојин Ракочевић: Часлав Милисављевић био је чувар језичког стандарда у време када су све норме пропадале

"У времену када се наш језик истискивао са медија и нестајао са Косова и Метохије његов глас са фреквенција Радија Косовска Митровица попуњавао је ту фаталну празнину", изјавио је поводом смрти новинара Часлава Милисављевића председник УНС-а Живојин Ракочевић.

Ракочевић се осврнуо на радни век и живот који је Милисављевић посветио радију и уградио се у њега као истински професионалац, брижни учитељ и одговорни уредник. 

"Људи са радија су саставни део живота генерација а ми памтимо њихове гласове, поруке и емоције. Глас Часлава Милисављевића је деценијама просвећени глас над Косовском Митровицом. Памтиће га њени грађани и чуваће га његове колеге као меру, као господство, као стандард којим се чува језик и уметност изражавања", додао је Ракочевић.

Подсећајући на Милисављевићеву посвећеност култури говора и уметности, председник УНС-а истакао је да нас је напустио човек на чијем лицу се увек видела Косовска Митровица, у чијем гласу су се јављали заборављени и понижени, од чије професије и одговорности је често зависио квалитет и смисао нашег живота.

"У боју и музику његовог гласа стекло се сликарство, дуборез, краснопис, брига за ћирилицу, организација фестивала и промоција, подршка своме народу, вођење програма, рецитовање поезије и бескрајна љубав према свом граду", рекао је Ракочевић и додао да је Милисављевић, који се могао мерити са најбољим гласовима и спикерима Радио Београда, био чувар језичког стандарда у доба када су све норме пропадале.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси