Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Промоција књиге „СКРИВЕНА ИСТОРИЈА о страдању Срба на простору НДХ 1941-1945“ у уторак у Руском дому
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

06. 10. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

Промоција књиге „СКРИВЕНА ИСТОРИЈА о страдању Срба на простору НДХ 1941-1945“ у уторак у Руском дому

Књига је плод тридесетогодишњег истраживања новинара, публицисте и члана УНС-а Сретена Јаковљевића. По речима Матије Бећковића, ова књига је драгоцено дело за откривање истине о ратним догађајима на простору НДХ, а њена посебна вредност је што велики број обичних људи својим причама и личним судбинама сведочи о ратним збивањима и страхотама рата.

Промоција књиге биће одржана у уторак 11. октобра у Руском дому (Краљице Наталије 33) са почетком у 18 сати.

О књизи ће говорити рецензенти - проф. др Мирјана Зорић, историчар и професор Рајко Сарић, историчар. Књигу ће представити и академик и песник Матија  Бећковић, проф. др Мило Ломпар, историчар књижевности, Зоран Пологош у име издавача и аутор, Сретен Јаковљевић.

Ова књига је на конкурсу Министарства за културу и информисање одабрана као значајно дело штампано у Србији 2021. године и препоручена библиотекама да је уврсте у свој књижни фонд. 

У „СКРИВЕНОЈ ИСТОРИЈИ о страдању Срба на простору НДХ 1941-1945“ се први пут објављују и подаци о броју погинулих партизана, Немаца, усташа,  Италијана  и четника за време Битке на Неретви 1943. године, као и колико су тада четници убили  Хрвата и муслимана, а колико усташе Срба од Баније до Неретве.   

 Издавачи су: ЦИП ,,Локал Прес“ из Београда и Удружење Коњичана Републике Српске у Требињу.                                                 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси