Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Директор Јавног сервиса Ирака посетио УНС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

05. 10. 2012.

Извор: УНС

Директор Јавног сервиса Ирака посетио УНС

Удружење новинара Србије данас су посетили помоћник министра културе Ирака Муџафер Убаид Ал-Рубаи, директор Јавног сервиса Ирака Мохамад Абдул Џабар Ал-Шабут и амбасадор Ирака у Београду др Фалах А. Абдулсада.

Они су у разговору са председником ИО Петром Јеремићем, чланом УО Живорадом Николићем и генералним секретаром Нином Брајовићем изразили жељу да УНС и Синдикат новинара Ирака развију међусобну сарадњу. 

Предложили су да новинари значајних српских медија посете Ирак и упознају се са радом тамошњих медија. Мохамад Абдул Џабар Ал-Шабут рекао је да ирачки Јавни сервис поседује и три сателитске телевизије, три радио станице са националном покривеношћу, а да су у његовом саставу и 38 локалних радио-телевизијских станица. Ирачки јавни сервис има и дневни лист “Ал Сабах”, недељник и неколико локалних новина.

Делегација ирачких функционера и новинара боравила је у Београду поводом манифестације “Ирачка недеља културе у Србији” која се ове године одржава трећи пут. УНС и Синдикат новинара Ирака прошле године потписали су Протокол о сарадњи.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси