Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Притворена особа за коју се сумња да је претила Јелени Обућини бруталним физичким нападом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

08. 12. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС/ Тужилаштво за ВТК

Притворена особа за коју се сумња да је претила Јелени Обућини бруталним физичким нападом

Представници Сталне радне групе за безбедност новинара добили су данас од Посебног тужилаштва за високо-технолошки криминал обавештење да је идентификован П.Н, осумњичен да је претио новинарки Јелени Обућини, и да му је одређена мера задржавања до 48 сати.

Посебно тужилаштво за ВТК наводи да се сумња да је Јелени Обућини претила особа из Великог Градишта стара 47 година.

„Осумњиченом П.Н. је одређена мера задржавања до 48 сати у оквиру које ће бити приведен на саслушање у Посебно тужилаштво за високо-технолошки криминал, након чега ће бити донета јавнотужилачка одлука о предузимању даљих доказних радњи о којима ће јавност бити благовремено обавештена“,  пише у саопштењу тужилаштва.

Ова особа осумњичена је за кривично дело угрожавање сигурности за које је запрећена кривична санкција казне затвора до пет година.

„Посебно тужилаштво за високо-технолошки криминал је 1. децембра, одмах по пријему информације да је непознато лице озбиљно претило физичким нападом на новинарку ”Н1” предузећа за јавно информисање из Београда, у сарадњи са Одељењем за високо-технолошки криминал Министарства унутрашњих послова Републике Србије, предузело све радње предвиђене законом као и Обавезним упутством Републичког јавног тужиоца о поступању у кривичним предметима у којима је угрожена безбедност новинара у вези са обављањем њиховог посла“, подсећају из тужилаштва.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси