Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Новинари недељника "Либертатеа" у посети УНС-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

27. 01. 2023.

Аутор: А.Н. Извор: УНС

Новинари недељника "Либертатеа" у посети УНС-у

Млади новинари листа на румунском језику из Панчева „Либертатеа“ су са главним и одговорним уредником ове медијске куће Валентином Миком јуче посетили Удружење новинара Србије (УНС).

Запослени у УНС-у су новинарима овог листа Адриани Петрој, Санели Крајњан, Вирџинији Пуја, Денису Стратуату говорили о историјату најстаријег српског новинарског удружења, као и Новинарској школи и сајту УНС-а. Разговарали су и о првом председнику Удружења (тада Српског новинарског друштва) Лази Костићу, као и о „Малим новинама“ које је уређивао председник овог удружења Пера Тодоровић. Запослени у УНС-у су им показали и Меморијалну собу у којој се налазе карикатуре и фотографије председника Удружења.

Стигавши у Београд, Мик је новинарима недељника Либертатеа дао задатак да напишу текст у жанру који сами одаберу, а радили су у две групе. Када су чули задатак, раздвојили су се и кренули са радом, а договор је био да се поново састану у УНС-у. Како каже главни уредник Либертатеа, циљ ове вежбе је био да усаврше тимски рад и проналазак информација у њима непознатом окружењу.  

Коментари (1)

Остави коментар
суб

28.01.

2023.

Anabela [нерегистровани] у 12:43

čestitka

Bravo. Sve čestitke za Valentina i brigu o mladim kolegama.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси