Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Покрајински секретаријат АПВ расписао конкурс за суфинансирање медијских пројеката за унапређење професионалних стандарда
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

27. 01. 2023.

Аутор: А.Н. Извор: УНС

Покрајински секретаријат АПВ расписао конкурс за суфинансирање медијских пројеката за унапређење професионалних стандарда

Покрајински секретаријат за културу Аутономне покрајине Војводине (АПВ) расписао је конкурс за суфинансирање медијских пројеката који за циљ имају унапређење професионалних стандарда. Рок за пријаву је 24. фебруар. За медијске пројекте издвојено је укупно десет милиона динара.

За медијски пројекат се може доделити најмање 100.000 динара, а наjвише 2.500.000 динара.

Како је наведено у Конкурсу за унапређење професионалних стандарда, средства се додељују за суфинансирање пројеката који доприносе унапређењу медијског професионализма, истраживању стања у медијима и медијској писмености. Пројекти могу подразумевати организовање стручних скупова са циљем едукације запослених у медијима, као и медијске фестивале и јавне расправе у вези са медијском регулативом.

На Конкурс се могу пријавити издавачи медија, медијска удружења, новинарске школе, агенције и невладине организације које се баве јавним информисањем.

Право учешћа немају републички и покрајински јавни медијски сервиси, односно Јавна медијска установа „Радио-телевизија Србије“ и Јавна медијска установа „Радио-телевизија Војводине“ и издавачи медија који примају редовну субвенцију из Буџета Републике Србије и Буџета АП Војводине.

На конкурс је могуће пријавити само један пројекат. Ако је учесник Конкурса издавач више медија, може на конкурсу учествовати са једним пројектом за сваки медиј.

Пријаве се шаљу на адресу Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама - Булевар Михајла Пупина 16, 21000 Нови Сад,  са назнаком: „за Конкурс за унапређење професионалних стандарда“. Учесници Конкурса пријаву морају послати и електронском поштом на адресу: mediji.psinf@gmail.com.

Текст конкурса објављен је у рубрици „Медијски конкурси“ на сајту УНС-а.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси